Aktuellt: Höstens sånger 2020

1. Här är jorden
En lovsång till skapelsen och Skaparen.
Sjung den som en härmsång och få med hela församlingen i glädje och tacksamhet över världen vi lever i!
Sången ingår även musikgudstjänsten ”Nu sjunger skapelsen sin bön”, som handlar om klimat och hållbarhet, utgiven av Brukssånger sommaren 2020.

 

2. I Din hand ligger mina dagar
Vi hälsar Elna Stoll välkommen till Brukssånger och hennes sång om tacksamhet och Guds närvaro. Vi får påminnas om detta under dagens olika skeden.
Den här sången finns även med körarrangemang för 3-stämmig kör.

3. Befria oss till handling
”Det finns för få sånger om klimat och den kris som världen och vi genomlever just nu”, tänkte en av våra nya sångskrivare, Anette Fällman och skrev den här sången. Ett tungt tema som ändå andas hopp och kan ge oss mod att kämpa vidare. Fungerar bra både som församlingssång och som solosång.

4. Bordsbön
Här ryms det nära och det stora, världsvida i en bordsbön. Den riktar både ett tack för allt gott vi får och samtidigt blir en bön om rättvisa och fred. Sången kan sjungas som den står, men även som kanon.

5. Tack min Gud för kroppen!
Kristina Post är debutant som sångskrivare i Brukssånger och delar med sig av en glad sång om kroppen, där vi får röra på armar och ben och sjunga vårt tack till Gud.
Passar bra i barngruppen, men prova den även i gudstjänsten, kanske med barn som försångare.

6. Det ska inte ta slut
En sång om Elia och änkan i Sarefat (1 Kung 17:8-16) som också landar i vår tid. Det handlar om att dela med sig av det vi har, våga tro att det vi kan dela både duger och räcker. 15:e Trefaldighet är söndagens tema ”Ett är nödvändigt”och i en av de föreslagna bibeltexterna finns den här berättelsen med.

7. Inte längre ensam
Vi behöver ständigt påminnas om att vi inte är ensamma, att Gud finns vid vår sida vad som än händer i våra liv. Den här sången beskriver det på ett väldigt fint sätt. Den finns även med körarrangemang för 3-stämmig kör.

8. Bär mig tills natten tar slut
En innerlig bönesång, kanske vid dagens slut. Den beskriver väldigt målande i både text och melodi, hur tankar, krav och oro kan få lägga sig till ro, med en längtan att våga tro på Guds närhet.

9.  Där barnet sover
Den här julsången handlar om barnet i krubban men även om Guds närvaro och närhet i våra liv och som vill ge oss mod och hopp att sprida kärleksbudskapet vidare.

10. Ljuset ska leda mig
En sång om den mörkaste tiden på året och om ljuset och värmen som blir så nödvändigt för oss. Passar bra i juletid, men även när höstmörkret kryper allt närmare. Finns även med körarrangemang för 3-stämmig kör.

Inspelning hösten 2020

Sång: Johanna Börjeson (1,7), Lea Börjeson (1,9), Magnus Helmner (6), Oskar Nilsson (1,3, 4, 10)
och Vendela Tegerstrand (1, 2, 3, 4, 8)
Barnkör: Noomi Börjeson, Lily Ekerstam, Bill Melkstam, Joni Melkstam,  (1, 5)
Piano: Sabina Lilja, Björn Börjeson (9)
Bas: Krydda Sundström, Björn Börjeson (5)
Trummor, slagverk och marimba: Jonas Sjöblom
Gitarr, pedalsteel: Hasse Johnzon, Björn Börjeson (5, 10)
Cello: Christina Wirdegren Alin
Fiol: Karolina Weber Ekdahl
Produktionsledning: Björn Börjeson
Inspelat av Björn Börjeson, Dwarf Studio