Aktuellt: Vårens sånger 2020

1. Den famn som trots allt bär
En finstämd sång för det svåra i livet. Hur möter vi varandra och hanterar vi oro och sorg? Den här sången sätter ord på detta, riktar en bön till alla oss som kämpar och får oss våga tro och hoppas på på den famn som trots allt bär!

2. Susanna, Johanna och Maria
Susanna, Johanna och Maria omnämns i Lukas 8. Om inte deras närvaro kring Jesus varit av stor vikt och deras betydelse för den unga kyrkan mycket väsentlig, så hade detta aldrig skrivits ner.  Sången handlar om att vi behöver slå följe med varandra för att upptäcka livets stora möjligheter. ”-Vi behöver gå med någon för att upptäcka Jesus i våra liv.”  Skriver Staffan Skarrie som bl a finns i Johannebergs equmeniaförsamling i Göteborg. [video]

3. Ett flöde av nåd
En ny psalm, en församlingssång som beskriver glädjen i att höra samman i en församling – med alla våra olikheter. Den passar väldigt bra vid nattvardsfirande men även i moment av syndabekännelse där vi får ta emot nåd och förlåtelse.

4. Har du sett att ljuset vänt tillbaka
En härlig vårsång med toner och ord i tacksamhet över vårens och livets återkomst!
Vi får sjunga med i de hoppfulla orden och glädjas över att Gud skapar om och om igen.

5. Ser upp mot himlen
En sång till Kristi himmelsfärdsdag!
En glädjefylld sång med reggaefeeling som passar för soliga försommar- och sommardagar.

6. Jorden är Herrens
En sång som passar rätt in i vår tid med oro vi bär för klimatförändringar och hur den påverkar oss och jorden vi bor på. En bön om Guds hjälp men också fylld av tacksamhet till Skaparen!

7. Martas sång
Berättelsen som Marta och Maria, systrarna vars hem Jesus besökte, har Anna tolkat i den här sången. Marta som vill ha kontroll och framförhållning, som tar hand om andra men ibland glömmer sig själv och sina behov. Ibland behöver vi stanna upp och tänka efter, hur lever jag, hur mår jag, var finns min balans och harmoni.

8. Herrens hus
Folkmusik och gamla traditioner finns det gott om i den här sången. Lars har letat sig bakåt i den kristna historien, bland ord och formuleringar som ändrat sig genom årens lopp. Nu har vi andra ord och uttryck, sånger blir speglar för sin tid.

9. Växla ner
En eftertänksam sång med tanke på hur vi lever, hur vi tar hand om oss själva och den värld vi alla lever i. En hållbarhetssång för jorden och allt som lever därpå. Som unison sång eller med det körarrangemang som finns med.

10. Helig Ande, kom till mig
En innerlig bönesång med Taizékänsla till och om den heliga Anden.
Sången passar fint i gudstjänsten, körsång eller församlingssång.

11. Vi går med fred
En kort sång om att gå ut med fred.
Lägg på och ta bort stämmor och klappar efter behag, prova att resa er och gå till pulsen, melodin och rytmerna.

Inspelning våren 2020

Sång: Johanna Börjeson (1, 3, 5 , 6, 10, 11), Lea Börjeson (4), Oskar Nilsson (2, 3, 5, 9, 10, 11) och Vendela Tegerstrand (3, 5, 7, 8, 10, 11), Björn Börjeson (10, 11)
Piano: Sabina Lilja
Bas: Krydda Sundström
Trummor: Jonas Sjöblom
Gitarr: Hasse Johnzon
Produktionsledning: Björn Börjeson
Inspelat av Björn Börjeson, Dwarf Studio