Aktuellt: vårens sånger 2019

1. Allt som skymmer
En sång somkanske passar bra i vårtider då vi behöver vädra ut, ta nya tag och söka solljus och förnyelse. Den kan passa både som solosång eller församlingssång.

2. Andras lyckobilder
En sång fylld med frågor och funderingar kring livet, om självkänsla och tillhörighet. Passar bra i fastetider eller som ett kyrie, för kör eller solo med arrangemang för SAT. Det finns inte så många tonårssånger i Brukssånger än, men det här skulle kunna vara en sådan.

3. Att tro
Lasse Mellergårdhs beskrivningar kring tron och Guds närvaro i sådant vi människor tänker och möter, presenteras tillsammans med en fin och lugn melodi. Enkelt och eftertänksamt. Det behöver vi ibland. Solosång och församlingssång

4. Brödet vi äter
Karin Fritzon delar med sig av en nattvardssång och säger så här om den:”Sången erbjuder, tänker jag, bitar av nattvardens och försoningens djup som säger ”varsågod och dyk. Du riskerar aldrig att slå i botten”. Tänker att sånger också kan utmana att hitta nya djup, inte minst i påsktiden.”

5. Det är i Gud
En glad och medryckande sång som säkert många barnkörer vill ta sig an. Den passar fint som lovsång i gudstjänsten och med lite träning kanske den kan bli en härlig församlingssång! Det är i Gud vi lever, rör oss och är till, det får Louise verkligen fram i den här sången.

6. Du som andas
En trosbekännelse med nya, fina och formuleringar av Linda Claremar, där igenkänningen blir stor. Axel Dahlins  melodi hittar också in och hem. Fyrstämmigt arrangemang för kör.

7. Gör oss inte mindre
En mycket aktuell barnkörlåt i sann Greta Thunbergsanda. Sången riktar sig till oss vuxna med tydliga önskningar och krav på förändring när det gäller hur vi tar hand om jorden, klimatet och framtiden. Lugna verser och kaxigt tempobyte i refrängen.

8. Herren är min tillflykt och min borg, Du visar mig vägen till liv, Herren är nära
Tre korta tonsättningar där texterna är hämtade från Psaltaren.  De kan sjungas ihop efter varandra eller var för sig. Melodierna har mycket av Taizékänsla i sig och passar fint i gudstjänsten vid förbön, ljuständning, ochvandring.

9. På tå
Text:Johanna Svensson Engqvist och Lasse Mellergårdh  Musik:Lasse Mellergårdh
En sång med mycket kropp, tvivel, svaghet, mod och hopp. Hur orkar vi, vad klarar vi när det gäller att ta hand om vår värld, Guds skapelse. Solosång som församlingennog också kan haka på och sjunga med i så småningom!

10. Solen stiger
Text o musik: Lars Liljemark
En morgonsång och en vårsång som också rymmer hoppet och förtröstan om att vi varje dag får börja om.

11. Bonussång! I brödet som delas
Text: Equmeniakyrkans handbokskommitté  Musik:Lena Wohlfeil
En liturgisk slinga att sjungas vid nattvarden. Vid Equmeniakyrkans kyrkokonferens i Vårgårda 2017 ville Sofia Camnerin, biträdande kyrkoledare att få de nya orden i Brödbrytelsen, från Equmeniakyrkans handbok, tonsatt till en av gudstjänsterna där. Lena Wohlfeil snappade upp denna önskan rätt omgående och så fick vi en ny sång! Kompletterasmed en instrumentstämma.

Inspelning våren 2019

Sång: Johanna Börjeson 1 och 2, Vendela Tegerstrand 3 och 9,  Anna Eriksson och Lena Wohlfeil 4, Oskar Nilsson 6, Björn Börjeson 8, Aline Palmstjärna 8, Lea Börjesson 8 och 10, Jonas Karlhager 8 och 11
Barnkör:Noomi Börjeson, Lily Ekerstam, Bill Melkstam, Joni Melkstam
Piano: Axel Karlsson, Björn Börjeson 11
Bas: Krydda Sundström
Trummor: Jonas Sjöblom
Fiol:Karin Burell
Cello:Christina Wirdegren
Gitarr:Björn Börjeson, Hasse Johnzon
Slagverk och syntar: Björn Börjeson
Produktionsledning: Björn Börjesson
Inspelat av Björn Börjeson, Dwarf Studio

VT19