Som en örn

Text & Musik: Maria Särnbratt


Maria Särnbratt är kyrkomusiker i Svenska Kyrkan i Bollebygd och har en stor produktion av sånger för gudstjänstsammanhang bakom sig. ”Som en örn” är hennes första sång på Brukssånger. En mycket stark melodi som kanske för tankarna till Irländsk folkmusik. Lämpar sig väl för både solo- och församlingssång.


NOTER

SOM EN ÖRN
Du som viskar mitt namn, du som håller i min hand,
Ge mig luft under vingarna.
Ge mig kraft, ge mig mod, ge mig styrka i ditt ord
Ge mig luft under vingarna.

Refr.Som en örn vill jag segla på vindarnas hav,
Föras fram av en vind som är sann,
Du har rört vid mitt hjärta, rört vid min själ,
Viskat ömt att allt är väl.

Du har sagt segla ut, flyg på kärlekens vind,
Den kan bära dig ända hem.
Ge mig kraft, ge mig mod, ge mig styrka i ditt ord
Ge mig luft under vingarna.

Refr.Som en örn vill jag segla på vindarnas hav,
Föras fram av en vind som är sann,
Du har rört vid mitt hjärta, rört vid min själ,
Viskat ömt att allt är väl.